Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English
Du er her:  Oslo kommune > Bymiljøetaten > Friluftsområder > Parker > Frognerparken

Frognerparken

En av de 150 rosesortene i Frognerparken

Frognerparken har Norges største rosesamling med totalt 14 000 fordelt på 150 ulike arter. Trærne i Frognerparken er også en enestående blanding. Her fins blant annet valnøtt-trær, magnolia samt alm- og lindtrær fra parkens første tid som offentlig park, for over 250 år siden.

Frogner gård var ett av de største gårdsbrukene i landet og opplevde sine glansdager da Bernt Anker overtok gården i 1790. Nå ble det anlagt en romantiske hage med store trær. I 1896 kjøpte Kristiania kommune Frogner gård for å anlegge en offentlig park her. I 1904 åpnet parken for publikum.

Skitur i skulpturlandskap
I dag er Vigelandsparken med sine 212 skulpturer, den siste oppført så sent som i 2002, unik i internasjonal sammenheng. Om vinteren preparerer Bymiljøetaten skiløyper i parken. Dette gjør antakelig Frognerparken til verdens eneste park hvor man kan nyte en skitur i et skulpturlandskap.

Frognerborgen
I mange år gledet lekebåten Mathea barn fra alle Oslos kanter, men så ble Mathea revet og erstattet av en enda flottere lekeplass, nemlig Frognerborgen. Frognerborgen er Norges største lekeplass.
Frognerborgen – lekeplassen i Frognerparken

 

Relevante lenker


Relevante brosjyrer/publikasjoner


Se ogsåSist oppdatert 21.02.2012


Til Bymiljøetatens hovedside
Til Oslo kommunes hovedside