Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English

Sykkel på Facebook

 

Sykkel i Oslo

Oslo kommune arbeider målrettet for at det skal være behagelig, effektivt og trygt å komme seg frem på sykkel i byen.

En by hvor syklister, fotgjengere og kollektivreisende dominerer er en by med renere luft, bedre plass, hyggeligere atmosfære og en sunnere befolkning. Derfor ønsker Oslo kommune å tilrettelegge for at enda flere foretrekker sykkelen fremfor andre transportmidler.

I Oslo blir sykkelen brukt på 8,3 prosent av folks hverdagsreiser. Dette tilsvarer omkring 86.000 sykkelreiser om dagen. Målsettingen om en sykkelandel på 12 prosent innen 2015 er allerede nådd for reiser til og fra jobb (målt i oktober/ november 2013).

 
Lån en sykkelpark
Oslo kommune har laget en ny sykkelbane som kan gi barn og unge sykkelglede og mestringsfølelse. Se her hvordan du kan bidra til å gi småbarnsfamilier i Oslo gode sykkelopplevelser – helt gratis.  (17.12.14)
 
Flere sykkelparkeringsplasser på Rådhusplassen
Denne uken har det kommet nye stativer med plass til 88 sykler langs Rådhusgata ved Rådhuset og Rådhusplassen. Sykkelstativene erstatter pullertene som sto oppstilt her tidligere.  (19.11.14)
 
Oslos første sykkelregnskap
Sykkelregnskapet for Oslo skal vise effekten av tiltakene som er gjort, hva som gir positive resultater, og hva bevilgningene fra myndighetene brukes til. Regnskapet er laget i samarbeid med Statens vegvesen.  (21.10.14)
 
Bygger sykkelfelt på Ring 2
Nylig startet arbeidet med å bygge den manglende biten av sørgående sykkelfelt i Finnmarkgata mellom Trondheimsveien og Sars gate.  (09.10.14)