Hopp til navigasjon Hopp til innhold
 
A+
RSS
Information in English

Sykkel på Facebook

 

Sykkel i Oslo

Oslo kommune arbeider målrettet for at det skal være behagelig, effektivt og trygt å komme seg frem på sykkel i byen.
En by hvor syklister, fotgjengere og kollektivreisende dominerer er en by med renere luft, bedre plass, hyggeligere atmosfære og en sunnere befolkning. Derfor ønsker Oslo kommune å tilrettelegge for at enda flere foretrekker sykkelen foran andre transportmidler.

I Oslo blir sykkelen brukt på 8,3 prosent av folks hverdagsreiser. Dette tilsvarer omkring 86.000 sykkelreiser om dagen. Målsettingen om en sykkelandel på 12 prosent innen 2015 er allerede nådd for reiser til og fra jobb (målt i oktober/ november 2013).

 
Oslo kommune utfordrer deg på sykkel
Hvor langt sykler du på én måned?  (16.04.14)
 
Sykkel + sentrum = mer byliv?
Göteborg har stengt deler av sentrum for biler og forvandlet flere gater til rene gå- og sykkelgater. Hva har konsekvensene vært for handelsstanden, gårdeiere og bylivet? Kan vi lære noe av svenskene? Sykkelprosjektet inviterer til åpent møte på Litteraturhuset.  (22.04.14)
 
Sesongstart for bysyklene
31. mars 2014 ble det igjen mulig å leie bysykler i Oslo.  (31.03.14)
 
Flere syklister i Oslo
  Bilde av sykkelfelt i enveiskjørt gate med rød asfaltEn ny reisevaneundersøkelse viser at det det gjøres 86.000 sykkelreiser hver dag i Oslo. Sykkelandelen i Oslo har på få år økt fra 5 % til 8,3 %. Det er en markant økning av syklister i en by i kraftig vekst.  (28.03.14)